tag:blogger.com,1999:blog-2158717323402618295.post5049897712691085096..comments2023-06-30T04:11:05.643-07:00Comments on Bez mąki i cukru: najzdrowsze ciastka jakie dotąd jadłam Bez Mąki i Cukru/Rękowyczynyhttp://www.blogger.com/profile/17604418572082412822noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2158717323402618295.post-5877336764056249512014-10-26T02:41:32.825-07:002014-10-26T02:41:32.825-07:00Ciastka wyśmienite. Dodam tylko kilka uwag. Daktyl...Ciastka wyśmienite. Dodam tylko kilka uwag. Daktyli nie moczymy ile się da, ja zrobiłam 200g i połowa pasty mi została. Nie wykorzystałam jej potem, i musiałam wyrzucić :(<br />Zamiast ksylitolu dałam 2,5 łyżki miodu, szczyptę sodki i piekłam w 190 stopniach.<br />Ciasteczka bezpośrednio po upieczeniu są mięciutkie, da się je nacisnąć palcem i wgnieść bez problemu, ale po ostygnięciu są twarde i kruche, wręcz idealne. <br />Jeśli nie zamierzacie zjeść wszystkich ciastek na raz, to nie nakładajcie na wszystkie marmoladki. Ja zostawiłam na noc już nadziane, i rano niestety były miękkie, wilgotne i już nie takie smaczne :(Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09945116542264780825noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2158717323402618295.post-80338204195616214292014-06-27T23:24:38.674-07:002014-06-27T23:24:38.674-07:00uwielbiam takie pomysły na zdrowe, domowe ciastecz...uwielbiam takie pomysły na zdrowe, domowe ciasteczka! :) akurat dziś z chia placuszki zajadałam :Dteenager ;)https://www.blogger.com/profile/05589606041821698790noreply@blogger.com