niedziela, 28 października 2012

pełnoziarnista szarlotka

Upieczona według tego przepisu

U mnie szklanka fruktozy zamiast cukru i do ciasta dodałam ziarenka laski wanilii.

Przepyszna i już nic nie zostało. Przepis na ciasto  wykorzystam i zrobię wersję ze śliwkami.




8 komentarzy:

  1. Nic dziwnego, że nie ma po niej śladu wygląda pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smakowicie, a przy tym jest zdrowsza:-) od tradycyjnej szarlotki.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, jakbym taką miała też pewnie byłby już pusty talerz :)

    OdpowiedzUsuń
  4. przecudnie ciasto:) uwielbiam takie

    OdpowiedzUsuń
  5. Cieszę się, że ciacho smakowało :) u mnie też znikło w ekspresowym tempie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. jak to fajnie się składa:D wczoraj babcia przywiozła mi dwie pełne reklamówki jabłek z działki, więc to jeden z powodów, dla których trzeba się nimi zająć:)

    OdpowiedzUsuń