poniedziałek, 5 stycznia 2015

jaglany murzynek z jabłkami

Zdrowe, łatwe w przygotowaniu ciasto z kaszy jaglanej. Robi się je szybko.

Zrobione wg. przepisu  -> W Krainie Smaku

Nie byłabym sobą, gdybym nie dodała czegoś od siebie.

Moja wersja ma podduszone jabłko z rodzynkami na oleju kokosowym i cukrze dark muscovado. W murzynku zwykły cukier zamieniłam na trzcinowy. Na górze są migdały i orzechy brazylijskie. Piekłam w tortownicy 20 cm, bo nie mam kwadratowej formy na takie proporcje.

Oto efekt ;)

7 komentarzy:

  1. Wyglada superrr :)
    http://www.beslimuk.blogspot.co.uk

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Niee, murzynek mojej Mamy i Babci jest najlepszy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Zawsze mnie to zastanawiało jak wiele rzeczy można zrobić w kilku różnych wersjach. ja jestem wielką fanką przepisów https://basiazsercem.pl/ dzięki którym tak naprawdę moja całą kuchnia potrzebuje. Za każdym razem jak chcę zjeść coś dobrego to zaglądam właśnie tam.

    OdpowiedzUsuń