niedziela, 2 grudnia 2012

sałatka z gruszką, kurczakiem i pleśniakiem

W sumie można tą sałatkę nazwać obiadem.

1 usmażona pierś z kurczaka oprószona przyprawą kebab gyros, solem i pieprzem
1 gruszka pocięta na plastry podsmażona na łyżce masła i łyżeczce syropu z agawy
pół paczki mieszanki sałat
garść orzechów włoskich uprażonych na patelni
1/3 sera pleśniowego w małych kawałkach.

sos:
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka syropu z agawy.

Liście sałaty ułożyłam na talerzu, potem kawałki kurczaka, gruszkę, (w sumie chyba pół, dużo zostało na jutro ;), kawałeczki sera pleśniowego,  posypałam orzechami i polałam sosem.

Mi smakowało ;) ale trzeba lubieć połączenie warzyw ze słodkim i do tego z mięsem.

2 komentarze:

  1. uwielbiam polaczenie gruszek i sera plesniowego :) tez staram sie jesc produkty o niskim IG, bardzo fajny przepis, chetnie sprobuje

    OdpowiedzUsuń
  2. Poproszę dużą porcję!
    Pysznie u Ciebie:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń