Bananowe pancakes z chałwowym serkiem wiejskim.
Składniki:
1 bardzo bardzo dojrzały banan - najlepiej ten czarny
1 serek wiejski naturalny
1 jajko
łyżka otrąb
100 mililitrów mąki pełnoziarnistej
pół łyżeczki sody oczyszczonej
serek wiejski
1 łyżka tahini
2 łyżki syropu z agawy
1 łyżka pestek granatu
Tahini:
1 szklanka sezamu.
3 łyżki oleju sezamowego
Prażymy na złoty kolor na patelni, przekładamy do kubeczka blendera. Blendujemy wszystko na gładką pastę.
Do serka wiejskiego dodajemy 1 łyżkę tahini i 2 łyżki syropu z agawy.
Pancakes:
Ubijamy końcówką ubijającą białko na pianę.
Rozgniatamy banana na papkę
Do mąki dodajemy pół łyżeczki sody
Wszystkie składniki delikatnie łączymy. Smażymy na średnim ogniu całkowicie bez użycia tłuszczu.
Szybkie, zdrowe, bez cukrowe.
Zapraszam Was do konkursu i lajknięcie zdjęcia DIETETYCZNIESIOSTRO
https://www.facebook.com/TefalPL/photos/a.813251618713561.1073741827.119888354716561/813251922046864/?type=1
takie pancakes zawsze dobre :)
OdpowiedzUsuńBanan, trochę otrębów i serek wiejski i takie pyszności można wyczarować ;) Robiłam też podobne niedawno :)
OdpowiedzUsuńBananów nie lubię samych, ale w czymś to niebo w gębie :)
OdpowiedzUsuń