Postanowiłam dodać go do kotletów mielonych, które zrobiłam tak:
0,5 kg mięsa mielonego z indyka
2 białe części pora -drobno posiekanych i sparzonych
kilka pieczarek - drobno posiekanych
2 jajka
3/4 słoiczka ajwaru - u mnie łagodny
ziarenka serka wiejskiego - odsączone
2 łyżki kopiaste otrąb pszennych
sól, pieprz
Formowałam kotleciki smażyłam na oleju, odsączałam na ręczniku papierowym. Zapiekałam jeszcze 30 min w piekarniku w 180 stopniach. Serek wiejski po tym ciągnie się jak mozarella (ja dałam Piątnica light).
Do tego surówka:
kapusta pekińska
1 marchewka
2 ogórki kwaszone
3 białe części pora - sparzone i drobno posiekane
sól, pieprz, zioła prowansalskie
jogurt naturalny, łyżka majonezu
trochę się spiekły ale to tak na zdjęciu widać ;)
świetny przepis:) super blog
OdpowiedzUsuńbędę częściej zaglądać. dodaję do obserwowanych. zapraszam do siebie;)
szkoda, że nie smakował, może był jakiś 'lewy'? Ja uwielbiam ajvar i przepisy z jego dodatkiem :)
OdpowiedzUsuńajvar był z firmy podravka - ta co vegetę robi, jakiś dla mnie kwaśny smak. Ale jako dodatek dla mnie ok.
OdpowiedzUsuń