wtorek, 5 marca 2013

krem z czerwonej soczewicy

Ta zupa jest u mnie przebojem, boję się, żeby mi się nie znudziła. Robi się ją szybko i prosto.

1 szklankę czerwonej soczewicy zalewamy 2,5 szklankami wody/bulionu/rosoły i odstawiamy na 30 min
szklimy na patelni 2 cebule i 2 ząbki czosnku
Po 30 min. do soczewicy dodajemy puszkę czerwonych pomidorów, 2 łyżeczki startego imbiru, paprykę słodką 1 łyczeczka, szczypta chilli, sól i pieprz. Gotujemy 30 min, jak płyn wygotuje się za szybko - podlać wodą. Po 30 min użyć blender. Gotowa i zdrowa zupa.

 
 


1 komentarz:

  1. Witaj, podlinkuj prawidłowo banerek akcji, bym mogła go zaakceptować (kod beneru należy wkleić w kod html postu)

    pozdrawiam

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń