wtorek, 26 marca 2013

lekki i szybki łosoś cytrynowy

Obiad w 30 min, jak najbardziej się da.

Miałam 300 gramów łososia - filet, przekroiłam go na 2 kawałki.

Naczynie do zapiekania lekko posmarowałam olejem. Wrzuciłam łososia. Skropiłam sokiem z cytryny. Do tego sól, pieprz, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie.

Do tego zapiekane połówki pomidorków koktajlowych - przyprawy j.w + skropiłam je octem balsamicznym.

Wszystko piekłam 20 min. w 200 stopniach.

Na drugiej patelni udusiłam paczkę świeżego szpinaku z 2 ząbkami czosnku - sól wg. uznania.

Szybko zdrowo i smacznie. Smacznego.

 
 

4 komentarze:

  1. bardzo lubię takiego łososia:)

    OdpowiedzUsuń
  2. łosoś - uwielbiam tą rybkę ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Łososia w takim wydaniu mogłabym jeść codziennie :) Jedna z najlepszych ryb!

    OdpowiedzUsuń