Miałam 300 gramów łososia - filet, przekroiłam go na 2 kawałki.
Naczynie do zapiekania lekko posmarowałam olejem. Wrzuciłam łososia. Skropiłam sokiem z cytryny. Do tego sól, pieprz, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie.
Do tego zapiekane połówki pomidorków koktajlowych - przyprawy j.w + skropiłam je octem balsamicznym.
Wszystko piekłam 20 min. w 200 stopniach.
Na drugiej patelni udusiłam paczkę świeżego szpinaku z 2 ząbkami czosnku - sól wg. uznania.
Szybko zdrowo i smacznie. Smacznego.
bardzo lubię takiego łososia:)
OdpowiedzUsuńKocham łososia;)
OdpowiedzUsuńłosoś - uwielbiam tą rybkę ;D
OdpowiedzUsuńŁososia w takim wydaniu mogłabym jeść codziennie :) Jedna z najlepszych ryb!
OdpowiedzUsuń