500 gramów zmielonej piersi z kurczaka razem z 1 jajkiem i solą. Dzielimy na 2 kawałki i doprawiamy do smaku, trochę czerwonej papryki konserwowej
różowa część to u mnie - papryka czerwona w proszku - 1 łyżeczka, łyżeczka czerwonej pasty curry, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, suszone zioła prowansalskie .
jasna - 4 łyżki uduszonych pieczarek, 1 łyżeczka curry
Zawiniętą w folię spożywczą roladkę (folia nie stopi się) gotujemy 20-25 min we wrzątku z osoloną wodą.
Można jeść na ciepło jako obiad i na zimno jako wędlinę. Beztłuszczowa!!
Następna będzie ze szpinakiem ;)
Smacznego.
Fajny przepis:) Wydaje się nieskomplikowany, chociaż proces gotowania już trochę bardziej "challenging" :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! Jedynie moja uwaga do papryki konserwowej która pewnie zawiera cukier, bo do zalewy w większości daje się cukier, chyba, że konserwuje się paprykę samemu. Na rynku wszystkie tego typu przetwory są z cukrem.
OdpowiedzUsuńNie pamiętam czy dałam świeżą czy konserwową paprykę, jeśli tak to wyrób mojej mamy.
Usuń