niedziela, 7 lipca 2013

muffinki orzechowo-daktylowe

składniki suche:

300 ml mąki pełnoziarnistej
100 ml ksylitolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
mała paczka orzechów włoskich posiekanych
2 rządki bardzo gorzkiej czekolady - posiekanej
6 daktyli posiekanych

składniki mokre:
1 jajko
200 ml maślanki
1 jabłko pokrojone w kosteczkę
1 dojrzały banan rozgnieciony widelcem

kruszonka:
1 łyżka masła zimnego
1 łyżka brązowego cukru nierafinowanego
mąka pełnoziarnista - więcej niż łyżka - na oko

Suche składniki połączyłam z mokrymi. Wylałam masę do foremek, na to kruszonka. Piekłam ok. 25 min w 180 stopniach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz