Coś innego niż placki z cukinii, ale robi się je tak samo.
Pół dużej kalarepy - starta na drobnych oczkach i odciśnięta z nadmiaru wody
2 jajka
pół młodej cebuli drobniutko posiekanej
2 łyżki świeżego cienkiego szczypiorku
po 1 łyżeczce świeżego tymianku, rozmarynu, kolendry
1 łyżeczka suszonego koperku
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1 łyżka płatków owsianych i słonecznika
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
1 łyżka otrębów pszennych
1 łyżka otrębów owsianych
1 łyżka zarodków pszennych
pół łyżeczki curry
pół łyżeczki soli
trochę pieprzu
Składniki wymieszać i smażyć na rogrzanym oleju na złoty kolor (miałam olej Kujawski rzepakowy) Odcisnąć z nadmiaru tłuszczu papierowym ręcznikiem.
Zjadłam je same bez żadnego sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz