środa, 24 lipca 2013

sezonowa patelnia ze świeżych warzyw

co tu pisać, szybko, prosto i pożywnie z nutą indyjską

pół kalafiora
pół brokuła
garść żółtej fasolki
garść zielonej fasolki
2 średnie cebule
4 duże pieczarki
1 mała cukinia

przyprawy:
curry
kolendra mielona
kumin
sos sojowy ciemny
sos piri piri
sól
pieprz
czosnek granulowany

Na patelni (olej) poddusiłam cebule z plasterkami czosnku oraz pieczarki, potem dodałam pokrojoną w półplasterki cukinię.

W dużym garnku obgotowałam resztę warzyw i potem dodałam na patelnię. Przyprawiłam przyprawami - mniej więcej łyżeczka każdej lub więcej jak kto lubi.

Zjadłam z tartym parmezanem (mała ilość).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz