piątek, 8 lutego 2013

cytrynowy łosoś i placki z cukinii

Łosoś i placki cukiniowe bez gramu tłuszczu i mąki.

Łososia skropiłam sokiem z cytryny, polałam połową łyżeczki sosu sojowego, popieprzyłam, posoliłam i posypałam pieprzem ziołowym. Odstawiłam do lodówki na 2godz.

Placki zrobiłam z zapasów swojej zamrożonej cukinii (niestety nie nadaje się zbytnio rozmrożona do placków).

Starłam w robocie kuchennym na tarczy o grubych oczkach (wyszła papa), dodałam drobno posiekaną cebulę, 2 żółtka, pianę z 2 białek, 3 łyżki lnu mielonego, sól i pieprz.

Wykładałam łyżką  na papier do pieczenia. Placki i łososia (w naczyniu) piekłam razem na blaszcze 20 min w 200 stopniach.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz