Jak jeść ciasta, desery i zabronione dania na diecie. Jak przestać się głodzić, odmawiać i mieć dobre samopoczucie. Oto zestaw narzędzi i seria poradników w jednym, flagowym pakiecie.
Anna Laskowska – Dietetycznie Siostro
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tU48V05Cbns
Od jakiegoś czasu coraz więcej mówi się o tym, że gluten szkodzi, a pieczywo wzbudza ogromnie dużo kontrowersji. Tak samo rzecz ma się z białym cukrem i białą mąką – a jak jest naprawdę? Przecież to produkty, które z dziada, pradziada były zawsze stosowane w polskiej kuchni.
Jaka jest możliwość, że szkodzą nam naprawdę?
Nie chcąc popadać w paranoję, czytałam coraz więcej o tych zagadnieniach i trafiłam na poradniki, które dały mi jasne odpowiedzi i możliwość własnej decyzji – czy chcę nadal stosować te produkty w kuchni czy też nie. Dzięki tym poradnikom wiem, na czym stoję, jeśli używam białej mąki i wiem, z czym ją zmieszać, aby była wartościowa dla zdrowia. Te poradniki to również odpowiedzi na wiele pytań dotyczących substancji słodzących, które są szeroko dostępne na rynku.
Sama musiałabym poświęcić sporo czasu na zgromadzenie takiej wiedzy, a dostałam ją w pigułce wraz z bonusami. Jasno, prosto i na temat.