Zachęcona Siostrzanym przepisem tutaj właśnie upiekłam.
Moje zmiany to:
pół szklanki fruktozy zamiast brązowego cukru,
nektarynki zamiast brzoskwiń,
brak cynamonu i kwasku cytrynowego oraz miodu,
posypka z płatków migdałowych i płatków górskich, łyżki mąki pełnoziarnistej i brązowego cukru
masło zwykłe zamiast roślinnego,
większa tortownica - 25 cm
Bardzo smaczne, polecam. Trochę przypaliłam ale co tam - to chyba wina tego cukru na wierzchu.
Nigdy nie wiem jak w całości wyjąć ciasto z silikonowej tortownicy, zawsze kroję na mniejsze kawałki. Czy da się, ktoś wie jak??
O, podoba mi się ten pomysł. :) Nigdy nie jadłam podobnego ciasta. Już czuję ten cudowny aromat jabłek.
OdpowiedzUsuńale pycha!
OdpowiedzUsuńmniaaam! <3
OdpowiedzUsuńja przewaznie przykladam duzy talerz do wierzchu ciasta, zgrabnym ruchem obracam forme do gory nogami, zdejmuje delikatnie silikonowa forme i podkladam tam drugi talerz, znowu przekrecalac do gory nogami. przy ciescie takim jak to trzeba byc, wiadomo, mega dalikatną, ale da się zrobić :p