sobota, 22 września 2012

cukiniowy wypiek wytrawny PYSZNY

Od dawna przymierzałam się do zrobienia przepisu, który znalazłam wkrainiesmaku.

Potwierdzam opinie w komentarzach na stronie, coś pysznego. Można go zjeść w całości. Pyszny na ciepło (wtedy mamy ciągnący się ser) jak i na zimno. U mnie mąka pełnoziarnista zamiast zwykłej i cukinia starta na drobno.

Co do cukinii mam zamrożoną całą szufladę a w piwnicy jeszcze 4 gigantyczne (babcia za późno z krzaka zerwała).

Wygląda niepozornie ale w smaku cud malina. Myślę, że następnym razem dodam jakieś mięso, albo pieczarki podduszone.



7 komentarzy:

  1. Ciągnący się ser i cukinia w chlebku? Piszę się na to! :) Może niebawem zrobię.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A pytanko: można olej zastąpić margaryną?

      Usuń
    2. hmm... może taką rozpuszczoną- bo ciasto miesza się w parę chwil, nie trzeba nic gnieść ;) szybkie i dobre.

      Usuń
  2. jak to niepozornie? dla mnie wygląda całkiem pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. wypiek z udziałem cukinii w takim wydaniu jak najbardziej mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha wyglada :) i chetnie zrobimy tez z maki pelnoziarnistej i moze faktycznie z miesem. Jedno "ale" - co z proszkiem do pieczenia/soda? Mozna to pominac lub czyms zastapic? Slyszalam o tym, ze zamiast tego mozna dodac alkohol... zamierzam sprobowac. Chyba, ze moze znasz jakis inny zamiennik.

    OdpowiedzUsuń
  5. Niestety nie znam innych zamienników, popytajcie u podlinkowanego źródła według którego upiekłam.

    OdpowiedzUsuń