Od dawna przymierzałam się do zrobienia przepisu, który znalazłam wkrainiesmaku.
Potwierdzam opinie w komentarzach na stronie, coś pysznego. Można go zjeść w całości. Pyszny na ciepło (wtedy mamy ciągnący się ser) jak i na zimno. U mnie mąka pełnoziarnista zamiast zwykłej i cukinia starta na drobno.
Co do cukinii mam zamrożoną całą szufladę a w piwnicy jeszcze 4 gigantyczne (babcia za późno z krzaka zerwała).
Wygląda niepozornie ale w smaku cud malina. Myślę, że następnym razem dodam jakieś mięso, albo pieczarki podduszone.
Ciągnący się ser i cukinia w chlebku? Piszę się na to! :) Może niebawem zrobię.
OdpowiedzUsuńA pytanko: można olej zastąpić margaryną?
Usuńhmm... może taką rozpuszczoną- bo ciasto miesza się w parę chwil, nie trzeba nic gnieść ;) szybkie i dobre.
Usuńjak to niepozornie? dla mnie wygląda całkiem pysznie.
OdpowiedzUsuńwypiek z udziałem cukinii w takim wydaniu jak najbardziej mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńPycha wyglada :) i chetnie zrobimy tez z maki pelnoziarnistej i moze faktycznie z miesem. Jedno "ale" - co z proszkiem do pieczenia/soda? Mozna to pominac lub czyms zastapic? Slyszalam o tym, ze zamiast tego mozna dodac alkohol... zamierzam sprobowac. Chyba, ze moze znasz jakis inny zamiennik.
OdpowiedzUsuńNiestety nie znam innych zamienników, popytajcie u podlinkowanego źródła według którego upiekłam.
OdpowiedzUsuń