1 gotowana szklanka kaszy jaglanej
1 jajko
1 banan
2 łyżki skrobi kukurydzianej
Składniki miksujemy na gładką masę i smażymy na patelni (ja na oleju rzepakowym).
Jaglany krem czekoladowy:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 tabliczka gorzkiej czekolady
garść zmiksowanych w pył orzechów (ja miałam włoskie).
2 łyżki oleju kokosowego (płynnego)
mleko do rozcieńczania (u mnie zwykłe)
syrop z agawy do słodzenia
Coś jest w tych plackach jaglanych. Mojej 2 latniej córce (niejadek) bardzo smakowały takie placuszki tyle, że z marmolada jabłkową (domowej roboty).
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
no właśnie, a ja nawet banana przemyciłam do środka ;)
Usuńmmmmm niebo w gębie :)))
OdpowiedzUsuńo takkkk
Usuń