Zupa szybka i lekka, składa się z kilku składników.
1 duża cebula
1 średnia cukinia
pęczek ugotowanych szparagów
2 ząblki czosnku
sól, pieprz, szczypta kurkumy
Cebulę i cukinię kroimy, a potem dusimy na patelni w małej ilości oleju razem z posiekanym czosnkiem. W tym samym czasie gotujemy szparagi.
Z ugotowanych szparagów trzeba odłamać górne części.
Resztę warzyw zmiksować i dodać wodę - do konsystencji gęstości, którą lubimy najbardziej. Doprawiamy do smaku.
Szybka i łatwa zupa, która szybko zniknęła z talerza. Ten prostokąt to chlebek z kaszy jaglanej wg. przepisu Smakoterapia
Jeszcze nigdy nie robiłam sama dań z szparagów.
OdpowiedzUsuńja nadal nie umiem zrobić białych ;) zielone prostsze.
UsuńMusimy przyznać, że wygląda imponująco :)
OdpowiedzUsuńhttp://fitdevangel.blogspot.com/
Hej, serdecznie zapraszam Cię do wypróbowania nowego agregatu blogowego www.zblogowani.pl
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Martyna.
uwielbiam krem za szparagów :) miło było Cie poznać, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńSzparagi niestety powoli się kończą, więc sezon trzeba zakończyć z klasą... np. taką zupką ;)
OdpowiedzUsuń