wtorek, 27 maja 2014

Jaglane pancakes z czokoloko jaglanym

Placki śniadaniowe, które zjadła moja nic nie lubiąca 3,5 letnia córka.

1 gotowana szklanka kaszy jaglanej
1 jajko
1 banan
2 łyżki skrobi kukurydzianej

Składniki miksujemy na gładką masę i smażymy na patelni (ja na oleju rzepakowym).

Jaglany krem czekoladowy:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 tabliczka gorzkiej czekolady
garść zmiksowanych w pył orzechów (ja miałam włoskie).
2 łyżki oleju kokosowego (płynnego)
mleko do rozcieńczania (u mnie zwykłe)
syrop z agawy do słodzenia


4 komentarze:

  1. Coś jest w tych plackach jaglanych. Mojej 2 latniej córce (niejadek) bardzo smakowały takie placuszki tyle, że z marmolada jabłkową (domowej roboty).
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń