Ciasto zawsze robię tak jak tutaj
Nadzienie to:
1 kubek sera ricotta
3 jajka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz wg. upodobań
1 łyżka czosnku granulowanego.
Wylewamy masę na podpieczony spód tarty i układamy wstążki warzywne.
Bakłażana przekroiłam na pół wzdłuż i potem znów na pół (wyszła ćwiartka) i kroiłam w paski (oczywiście skaleczyłam się). Trzeba go posolić, odczekać jakieś 30 min. by pozbyć się goryczy. Nadmiar wilgoci wytrzeć papierowym ręcznikiem.
Marchewka - wstążki robiłam obieraczką do warzyw
Cukinia - tak jak bakłażan, można ew. obieraczką
W wolne przestrzenie powkładałam plastry pieczarek.
Całość piekłam 30 minut w 180 stopniach.
przed pieczeniem - zdjęcie niżej
no i jest, oto i ona! wygląda pięknie :)
OdpowiedzUsuńZjawiskowo się prezentuje.
OdpowiedzUsuń