Ciasto:
1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej
pół kubeczka jogurtu naturalnego
1 jajko
trochę soli
Zagniatamy, na 30 min do lodówki. Po rozwałkowaniu podziurkowałam widecem. Piekłam 10 minut w 180 st.
Nadzienie:
1 ricotta
3 jajka
garść pociętej świeżej bazylii
łyżeczka soli
łyżeczka czosnku granulowanego - świeży mi wykiełkował
drugie pół jogurtu, który został po dodaniu go do ciasta
Na wierzch pomidory.
Piekłam 30 min, w 180 stopniach.
Uwaga, jedząc i źle ugryząc pomidor może wystrzelić i oblać swym sokiem.
uwielbiam takie tarty <3 pięknie wyglądają te pomidorki.
OdpowiedzUsuńWspaniała tarta! Zapraszam do mojej akcji Warzywa psiankowate 2013.
OdpowiedzUsuń