Sezonu na śliwki ciąg dalszy. Ciasto troszkę inne niż zwykle.
200 gramów mąki pełnoziarnistej
3 żółtka
pół kubeczka małego jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki syropu z agawy (ciasto jest mało słodkie więc można zwiększyć do 5-6).
Po schłodzeniu rozwałkować cienko ciasto, ponakłuwać widelcem i podpiec w 180 stopniach - ok.12 minut.
Podpieczone ciasto posmarowałam konfiturą malinowo-daktylową (bezcukrową), którą dostałam od koleżanki - Alutka pyszna była.
Wylałam 1 budyń waniliowy (bezcukrowy, który posłodziłam ksylitolem), ułożyłam połówki śliwek i piekłam jeszcze 20 minut.
Niedługo będzie po śliwkach ;).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz