niedziela, 27 października 2013

brownie z ciecierzycy

Kolejna wariacja ciasta ciecierzycowego. Tym razem mokre czekoladowe brownie z bakaliami.

Bazą była wersja nr jeden, przepis TUTAJ

Zamiast cytryny i imbiru - mandarynka (skórka i sok).

Dodatki w nowej wersji:
Garstka orzechów włoskich
5 śliwek suszonych
garść namoczonych rodzynek
1 czubata łyżka karobu
pół roztopionej tabliczki gorzkiej czekolady.

Wszystko blendujemy i dodajemy bakalie - rodzynki i śliwka opadły, ale to nic (nie spaliły się).

Trzeba piec do suchego patyczka.

2 komentarze:

  1. a z ciecierzycy jeszcze słodkości nie piekłam! koniecznie muszę to nadrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda super! koniecznie trzeba spróbowac!

    OdpowiedzUsuń