Zrobiłam je podobnie jak placki z cukinii z tą różnicą, że zamiast 1 jajka dałam 2.
Na placki użyłam:
2 średnie patisony - starłam na tarce i odciskałam wodę. Czyli użyłam 2 odciśnięte kule startego na drobnych oczkach patisona
pół szklanki mąki pełnoziarnistej
łyżeczkę czosnku granulowanego
1 cebula starta na puch
2 jajka
sól i pieprz
smażyłam na oleju
Zjadłam z sosem jaki zazwyczaj robię do makaronu -> mięso mielone, cebula, pieczarki, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, papryka.
Z patisona jeszcze nie robiłam, w końcu musi być ten pierwszy raz :)
OdpowiedzUsuńdziękuje za przepis , robiłam z cukinii teraz spróbuje ten przepis ..pozdrawiam.helena.
OdpowiedzUsuńZrobilam je dzisiaj. Pychota. Dodalam jeszcze lubczyk. Podałam z masłem i z solą. Polecam.
OdpowiedzUsuń