czwartek, 30 sierpnia 2012

placuszki z patisona

Zrobiłam je podobnie jak placki z cukinii z tą różnicą, że zamiast 1 jajka dałam 2.

Na placki użyłam:

2 średnie patisony - starłam na tarce i odciskałam wodę. Czyli użyłam 2 odciśnięte kule startego na drobnych oczkach patisona
pół szklanki mąki pełnoziarnistej
łyżeczkę czosnku granulowanego
1 cebula starta na puch
2 jajka
sól i pieprz
smażyłam na oleju



Zjadłam z sosem jaki zazwyczaj robię do makaronu -> mięso  mielone, cebula, pieczarki, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, papryka.

3 komentarze:

  1. Z patisona jeszcze nie robiłam, w końcu musi być ten pierwszy raz :)

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuje za przepis , robiłam z cukinii teraz spróbuje ten przepis ..pozdrawiam.helena.

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobilam je dzisiaj. Pychota. Dodalam jeszcze lubczyk. Podałam z masłem i z solą. Polecam.

    OdpowiedzUsuń