środa, 6 listopada 2013

ciasteczka z ciecierzycy z gorzką czekoladą

Kolejna odsłona mojego uzależnienia od kuleczek ciecierzycy. Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą.

Zrobiłam wg. przepisu codziszjemnasniadanie

Moje spłaszczone kulki były znacznie większe i piekłam je 20 minut w 175 stopniach. Zjadłam od razu dwa gorące (czekolada się rozpływała a cała konsystencja przypominała mi lekko krówkę).

3 komentarze:

  1. Nigdy takich ciasteczek nie robiłam :) Czas nadrobić zaległości!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ich smak? Ciecierzyca jest wyczuwalna? Bo bardzo fajnie wyglądają, pochrupałabym takie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja nie czułam. Może dlatego, że lubię ciecierzycę nawet bez niczego ;) Niestety nie są to chrupiące ciacha.

      Usuń