piątek, 6 września 2013

listki wieloziarniste

Lubię chrupać, zrobiłam według tego przepisu

U mnie 200 gramów mąki pełnoziarnistej zamiast 160 pszennej i 40 kukurydzianej. 1 łyżeczka ksylitolu zamiast cukru. Zamiast zieleniny z przepisu orginalnego dodałam pęczek szczypiorku cieniutkiego oraz pół drobniutko pokrojonej cebulki (mała jak śliwka węgierka).

Trochę trzeba się namęczyć z wałkowaniem. Następnym razem dodałam trochę więcej soli. Fajny przepis bo można zmieniać sobie smaki tych chrupaków.

2 komentarze:

  1. Fajna, zdrowa przekąska! Super:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie mi się zamarzyły takie ze zmielonymi suszonymi pomidorami (suchą przyprawą), harissą i bazylią <3
    Kto wie, może przebiją moje robiące furorę wśród znajomych ciastka cebulowe :)

    OdpowiedzUsuń