sobota, 14 września 2013

sernik na zimno na otrębowym spodzie

Lekkie bezcukrowe i bezmączne ciasto, które robi się bardzo szybko.

Spód tak jak w mlecznej kanapce

Po upieczeniu i wystudzeniu spodu otrębowego wylałam na to masę serowo - jogurtową.

200 gramów serka homo naturalnego
mały kubeczek jogurtu naturalnego
1 laska walinii
kilka łyżek ksylitolu - ja dałam 5
rozpuszczona żelatyna - 4 łyżeczki w małej ilości wody.

Wszystko wymieszałam i wylałam na spód. Ułożyłam owoce borówki amerykańskie i maliny.

Zalałam to wszystko tężęjącą galaretką z herbaty owocowej (leśnej). Zaparzyłam 3 torebki w ok. pół litra wrzątku, dodałam ksylitol - 3 łyżki (oczywiście to kwestia kubków smakowych) i 3 łyżeczki żelatyny.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz