niedziela, 22 lipca 2012

biszkopt z mąki migdałowej z musem czekoladowym

Przepis jak stąd

Mus podpatrzyłam w telewizji z programie Wspaniałe Desery (Eric Lanlard). Nie podane było ile masła, a jajek 5.

Ja zrobiłam tak:
Gorzka czekolada
4 jajka (piana z białek i 4 żółtka)
pół kostki masła

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodać masło, zamieszać. Potem żółtka, zmieszać. Następnie solidną łychę piany, zamieszać. Na koniec reszta piany. Tak postałą masą przełożyłam biszkopt. Po 2 godzinach składniki się ścięły i mogłam wypić kawkę ze słodkim.






7 komentarzy:

  1. oj tak, rozpływa się w ustach i nie ma mąki ani cukru

    OdpowiedzUsuń
  2. I recently came across your blog and have been reading along. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.
    Web Design

    OdpowiedzUsuń
  3. świetne, gdy chce się coś słodkiego, a trzeba się zmieścić w bikini za dwa tygodnie ;)

    OdpowiedzUsuń