Tagiatelle z cukinii z sosem.
Polałam sosem.
usmażony łosoś
100 gr gorgonzoli
śmietana 18% 3 łyżki kopiaste
paczka świeżego szpinaku
sól, pieprz,
2 wyciśnięte ząbki czosnku
Sos powstał w taki sposób.
Kawałek łososia usmażyłam na patelni (ok 10x10 cm). Wcześniej posypałam solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i pieprzem ziołowym. Zdjęłam rybę i na tą samą patelnię wrzuciłam szpinak i czosnek. Kiedy liście sie skurczyły dodałam ser i mieszałam do momentu roztopienia. Dodałam śmietanę i mieszałam krótko. Na koniec dodałam czątski łososia. Oczywiście sól, pieprz wedle uznania.
Fajna alternatywa dla makaronu. No i ten sos.. mniam
OdpowiedzUsuń