Staram unikać się złych węglowodanów, jeść to co ma mały IG. W kuchni nie używam białej mąki, cukru, ryżu, ziemniaków, białego makaronu. Gubią mnie słodycze i urodziny koleżanek i kolegów w pracy. Nie jestem super kuchtą i więcej nie umiem niż umiem, uczę się z waszych blogów. No dobra - czasem coś wymyślę.
czwartek, 19 lipca 2012
shoarma lub kebab z kurczaka - jak kto woli
Oto moja wersja popularnego kurczaka
2 piersi z kurczaka pokroilam w małe kawałki. Obsypałam przyprawą kebab gyros, trochę czosnku granulowanego i curry. Zalałam niewielką ilością oleju. Miseczkę surowym mięsem owiniętą folią spożywczą wstawiłam do lodówki. Po 2 godzinach piekłam w piekaniku na wysokim poziomie jakieś 20 minut w temp. 220 stopni na opcji super grill.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Fakt, jest bez mąki i cukru :)
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie :-)
OdpowiedzUsuń